Ομιλία του Αντώνη Μπέζα στην Ηγουμενίτσα
23/1/2015

 

Συμπατριώτες και Συμπατριώτισσες της Ηγουμενίτσας,
 
Καθώς ολοκληρώνεται με αυτή μας την εκδήλωση, η επίσημη προεκλογική εκστρατεία, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Νομαρχιακή μας Οργάνωση και στους λίγους αλλά εκλεκτούς ανθρώπους μας στις Τοπικές Οργανώσεις, που με την ανιδιοτελή τους συνεισφορά, κρατούν ζωντανή την προοπτική της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσπρωτία!!
 
Η Νέα Δημοκρατία, από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή έως τον Κώστα Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά, στάθηκε πάντοτε δίπλα στον βορειοηπειρωτικό ελληνισμό, που προόδευσε κοινωνικά και οικονομικά στην Αλβανία και την Ελλάδα, και ιδιαίτερα εδώ στη Θεσπρωτία.
 
Θυμίζω, το άνοιγμα του Τελωνείου Μαυρομματίου, τον οδικό άξονα Σαγιάδα- Κονίσπολη- Άγιοι Σαράντα,  τη χορήγηση της ελληνικής υπηκοότητας, την υγειονομική κάλυψη των ανασφάλιστων υπερήλικων, όπως επίσης και την πρόσφατη εξαγγελία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για την επαναφορά της σύνταξης του ανασφάλιστου υπερήλικα.
 
Ένα μεγάλο λοιπόν ευχαριστώ, στους βορειοηπειρώτες συμπατριώτες μας που είναι σήμερα μαζί μας, γιατί κρατάνε αναμμένη τη φλόγα του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας και γιατί σ’ αυτόν το δύσκολο αγώνα είναι πάλι κοντά μας, με τη Νέα Δημοκρατία!!
 
Αυτή η Παράταξη, που θεμελίωσε τη Μεταπολίτευση, τη Δημοκρατία και την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Αυτή η Παράταξη που προσέφερε πολλά, δοκιμάστηκε πολύ, διέπραξε λάθη, πόνεσε αυτούς που την πίστεψαν, αλλά ψέματα δεν είπε ποτέ, ούτε λεφτά έταξε. Αυτή η Παράταξη, στηρίζεται πάνω απ’ όλα στους ανθρώπους της.
 
Το μεγαλύτερο επομένως ευχαριστώ ανήκει σε όλους εσάς, που ήλθατε εδώ σήμερα!! Που η παρουσία σας μας δίνει δύναμη να αθροίσουμε τις καρδιές σας στις καρδιές  μας. Για να κρατήσουμε την πατρίδα όρθια, να μη γυρίσει στην ύφεση και τον κρατισμό, να μη γυρίσει στην απατηλή ευημερία και την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία!!
 
Και κάτι ακόμα. Για να μη ξεχνάμε τα όσα καταφέραμε. Από τη σημερινή μας  συγκέντρωση, στέλνουμε  επίσης μήνυμα ομοψυχίας, ενότητας και νίκης. Όπως έγινε στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Μαΐου, με τον Αλέκο Καχριμάνη και τον Θωμά Πιτούλη στην Περιφέρεια αλλά και τον Δήμαρχο Γιάννη Λώλο στην Ηγουμενίτσα!!
 
Φίλες και Φίλοι,
 
Εγώ δεν θα σας μιλήσω γι’ αυτά που θα έπρεπε να γίνουν και δεν έγιναν ή  γι’ αυτά που θα μπορούσαν να γίνουν καλύτερα. Δεν θα σας μιλήσω για παθογένειες που όλοι αγωνίζονται να αλλάξουν, ο καθένας από το δικό του μετερίζι. Θα σας μιλήσω για τις εκλογές που έχουμε μπροστά μας σε λίγες μόλις ώρες, και που δεν είναι σαν τις εκλογές των προηγούμενων χρόνων.
 
Αυτές οι εκλογές, είναι μια αναμέτρηση ανάμεσα σε δύο κόσμους, τελείως διαφορετικούς. Δύο δρόμοι, ανοίγονται μπροστά μας την Κυριακή που έρχεται. Δύο κόσμοι στην Ελλάδα συγκρούονται.
 
Η Ελλάδα της Ευρώπης που μπορούμε, και η Ελλάδα του κρατισμού και των ψεμάτων, που δεν αντέχουμε άλλο.
 
Η Ελλάδα των επενδύσεων που δημιουργούν θέσεις εργασίας για τα νέα παιδιά, και η Ελλάδα των κρατικοποιήσεων, των κομματικών στρατών, των βολεμένων του χθες που πληγώνει όλο τον κόσμο.
 
Η Ελλάδα που βγαίνει από τα μνημόνια στην Ανάπτυξη, και η Ελλάδα που ξαναγυρίζει στα Μνημόνια, στην ύφεση και τη μιζέρια.
 
Η Ελλάδα της ασφάλειας για όλους τους πολίτες  και η Ελλάδα του φόβου από την ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα.
 
Η Ελλάδα που τη σέβονται και την υπολογίζουν όλοι και η Ελλάδα της απομόνωσης και των τριτοκοσμικών φαντασιώσεων.
 
Γι’ αυτό τώρα, είναι η ώρα των ξεκάθαρων επιλογών. Η ώρα της μεγάλης απόφασης για το μέλλον της πατρίδας. Τώρα κρίνεται αν η Ελλάδα θα κάνει το άλμα στο αύριο ή θα βουλιάξει πάλι στο καταστροφικό της παρελθόν. Την Κυριακή που έρχεται παίζει ρόλο και η τελευταία ψήφος.
 
Γι’ αυτό η Θεσπρωτία ψηφίζει Νέα Δημοκρατία, η Θεσπρωτία ψηφίζει Αντώνη Σαμαρά, για να πάει μπροστά η Πατρίδα μας, για να σβήσει για πάντα το ψέμα, να σβήσει ο λαϊκισμός και η δημαγωγία!!
 
Φίλες και Φίλοι,
 
Το 2009, όταν ξεκινούσε η κρίση, η Νέα Δημοκρατία και η Ελλάδα, βρέθηκαν μπροστά στον πρωτόγνωρο πολιτικό εκβιασμό του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την τότε εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο ίδιος εκβιασμός, χρησιμοποιήθηκε ξανά από τον ΣΥΡΙΖΑ , έξι χρόνια μετά, και πάλι με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
 
Οδηγηθήκαμε σε εκλογές, που η χώρα δεν τις χρειάζονταν και με βασικό επιχείρημα ότι μια νέα κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή, θα μπορέσει να διαπραγματευθεί πιο σκληρά! Δεν ξέρω αν ο ΣΥΡΙΖΑ τη μόνη διαπραγμάτευση που έχει κάνει μέχρι σήμερα, την έχει κάνει με τις συνιστώσες του.
 
Εμείς πάντως, ξέρουμε τι θα πει διαπραγμάτευση, γιατί, με διαπραγμάτευση πετύχαμε το μεγαλύτερο κούρεμα χρέους, την μεγαλύτερη μείωση επιτοκίων, που έχει γίνει ποτέ στον κόσμο.
 
Με διαπραγμάτευση πετύχαμε την απόφαση του Νοεμβρίου του 2012 για ακόμη μεγαλύτερη ελάφρυνση του χρέους.
 
Με διαπραγμάτευση πετύχαμε τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, την μείωση στο φόρο του πετρελαίου θέρμανσης, τη μείωση στην ειδική εισφορά αλληλεγγύης.
 
Με διαπραγμάτευση πετύχαμε τις 100 δόσεις για τις οφειλές στο Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία αλλά και τη ρύθμιση για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια.
 
Με διαπραγμάτευση προστατεύσαμε την πρώτη κατοικία. Η τρόικα δεν ήθελε κανένα απ’ όλα αυτά. Εμείς τα πετύχαμε μέσα από σκληρή και αποτελεσματική διαπραγμάτευση.
 
Όταν πιάνεις τους στόχους σου, ο λόγος σου πιάνει τόπο. Όταν δεν σε πνίγουν τα ελλείμματα, έχεις αξιοπρέπεια και μπορείς να διαπραγματεύεσαι καλύτερα. Όταν έχεις περίσσευμα, δεν έχεις ανάγκη από πρόσθετα δανεικά. Όταν έχεις ανταγωνιστική οικονομία μπορείς να κερδίζεις τις ξένες αγορές και οι ξένοι να σε υπολογίζουν.
 
Γι’ αυτό μη φοβάστε, εμείς λέμε την αλήθεια και οι πολίτες θα το εκτιμήσουν. Είμαστε οι περισσότεροι,  είμαστε η σιωπηλή πλειοψηφία που θα νικήσει την Κυριακή! Είμαστε ο δρόμος που οδηγεί σε μια Ελλάδα δυναμική, παραγωγική και με ευκαιρίες για όλους.
 
Θα νικήσει το μέλλον των παιδιών μας. Θα νικήσει η σύγχρονη Ελλάδα και όχι η Ελλάδα του παρελθόντος. Θα νικήσει η Νέα Δημοκρατία, θα νικήσει η αλήθεια και ο Αντώνης Σαμαράς!!
 
Κυρίες και Κύριοι,
 
Η Θεσπρωτία σήμερα, η Ήπειρος σήμερα, παρά το ασφυκτικό περιβάλλον  που διαμορφώθηκε τα τελευταία 2,5 χρόνια για το λαό και την οικονομία και τους περιορισμένους πόρους, μετεξελίσσεται σε μια σύγχρονη Περιφέρεια που αναδεικνύει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα στον τουρισμό, το περιβάλλον, τις μεταφορές, τον αγροτικό τομέα.
 
Με σχέδιο και στρατηγική. Με δεσμεύσεις που σταδιακά υλοποιούνται. Με έργα που βελτιώνουν τις υποδομές της. Με πόρους που έχουμε διασφαλίσει.
 
Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια για να ξεπεραστούν τα προβλήματα και να προχωρήσουν οι εργασίες στη Β΄ και τη Γ΄ Φάση του Λιμανιού της Ηγουμενίτσας. Και τα καταφέραμε!!! Το έργο του νέου Λιμένα της Ηγουμενίτσας, μαζί με την αναβάθμιση του οδικού άξονα Καρτέρι – Πάργα που ολοκληρώθηκε, ήταν τα μόνα μεγάλα έργα με δημόσιους πόρους που εκτελούνταν στην Ήπειρο το τελευταίο διάστημα.
 
Προετοιμάζουμε επίσης, μπορούμε να διεκδικήσουμε και να προχωρήσουμε, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και τους Δήμους, και άλλες σημαντικές παρεμβάσεις, όπως η αποχέτευση και η επεξεργασία λυμάτων των Συβότων,  της Πλαταριάς και της Πέρδικας –απαραίτητο έργο για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος- ή η συνέχιση της αναβάθμισης του άξονα Καρτέρι –Πλαταριά.
 
Τα αναφέρω αυτά, γιατί το σημαντικό έργο που έχουμε κάνει στο παρελθόν, αποτελεί την καλύτερη εγγύηση για το μέλλον.   Τα αναφέρω αυτά, επειδή  είμαστε  πάντα δίπλα στους Θεσπρωτούς και τις Θεσπρωτές!! Κερδίσαμε μάχες που βελτίωσαν τη ζωή των πολιτών. Δημιουργήσαμε νέες προτεραιότητες. Πήγαμε τη Θεσπρωτία μπροστά. Μπορούμε να συνεχίσουμε αυτή τη διαδρομή. Μπορούμε να ξανακάνουμε τη Θεσπρωτία πρωταγωνιστή.
 
Αλλά για να ξαναγίνει η Θεσπρωτία πρωταγωνιστής, η Ελλάδα χρειάζεται τη σταθερότητα, την ανάπτυξη και την ελπίδα. Χρειάζεται τη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά. Πάρτε τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στα χέρια σας!!! Πάρτε τη νίκη της Θεσπρωτίας στα χέρια σας !!!
 
Συμπατριώτες και Συμπατριώτισσες,    
                 
Ξέρω, ξέρουμε, ότι υπάρχει ένας κόσμος πληγωμένος. Σ’ αυτόν τον κόσμο είναι η έγνοια μας και κάναμε ότι μπορούσαμε, η πίεση από τα μέτρα των μνημονίων να είναι μικρότερη επάνω του. Ξέρουμε όμως ταυτόχρονα, ότι ο κόσμος αυτός δεν θέλει να οδηγηθούμε στα χειρότερα. Και δεν θα οδηγηθούμε στα χειρότερα, αν η Νέα Δημοκρατία αποτελέσει τον κορμό της νέας κυβέρνησης.
 
Το βασικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι η ελπίδα έρχεται. Είναι όμως ένα ψευδεπίγραφο σύνθημα, είναι μια κοροϊδία, γιατί εκείνος που δεν νοιάζεται για την Ευρώπη και οδηγείται σε σύγκρουση μαζί της, παίζει τη χώρα «στα ζάρια». Η πραγματική ελπίδα είναι η Νέα Δημοκρατία!!!
 
Εφόσον κερδίσουμε τις εκλογές της Κυριακής, την επόμενη τετραετία η Ελλάδα θα έχει την πιο αναγεννητική, την πιο μεταρρυθμιστική κυβέρνηση που έχει ζήσει ποτέ ο τόπος! Αυτόν τον δρόμο ανοίξαμε για τα καλά, και  σ’ αυτόν τον δρόμο θα προχωρήσουμε, χωρίς το ασφυκτικό περιβάλλον, χωρίς την πίεση, χωρίς τους καταναγκασμούς των μνημονίων.
 
Επειδή μπαίνουμε στην ανάπτυξη, δεν θα υπάρχουν πια άλλες μειώσεις σε εισοδήματα και συντάξεις. Μόνο μικρές αυξήσεις από δω και μπρός. Επειδή εξαλείψαμε τα ελλείμματα και βγαίνουμε από το μνημόνιο, δεν θα υπάρχουν άλλες αυξήσεις στους φόρους. Μόνο μικρές μειώσεις φόρων από δω και μπρός.
 
Και επειδή βγαίνουμε από την κρίση, δεν θα υπάρχουν άλλες αδικίες. Μόνο αποκατάσταση των αδικιών από δω και μπρός. Αδικιών που θα αποκατασταθούν όλες, μέχρι το τέλος της τετραετίας.
 
Από την άλλη μεριά, ακόμη και ένα μόνο μικρό μέρος απ’ όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, αν εφαρμοστεί, η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε νέα κρίση και οριστική χρεοκοπία.
 
Αν χάσουμε έστω και για ένα χρόνο, για ένα μήνα, τα κοινοτικά κονδύλια, τις αγροτικές επιδοτήσεις, το ΕΣΠΑ, τις ενέσεις ρευστότητας, αυτό θα είναι το τέλος του αγρότη. Θα είναι το τέλος της χρηματοδότησης της Αυτοδιοίκησης. Θα είναι το τέλος της ευρωπαϊκής υποστήριξης της χώρας. Και  τότε, αυτό που έλεγε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ότι με την ασφάλεια της Ευρώπης θα έχουμε για πάντα αυτά τα χρήματα, θα τελειώσει και θα   τερματίσει.
 
Αγαπητές φίλες και φίλοι, Εκτός από το πολιτικό διακύβευμα των εκλογών, υπάρχει και το διακύβευμα της πολιτικής εκπροσώπησης της Θεσπρωτίας, την επόμενη κρίσιμη για τη χώρα ημέρα.
 
(;)Θέλετε στην εκπροσώπηση του τόπου να βρίσκονται άνθρωποι με εμπειρία,  γνώση των κινδύνων και βούληση να αγωνίζονται για τη Θεσπρωτία, άνθρωποι που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν καλύτερες προϋποθέσεις για το μέλλον;
 
(;)Θέλετε να εμπιστευθείτε όσους αγωνίστηκαν με συνέπεια και δεν παρέσυραν τους πολίτες με μεγάλα λόγια, κούφιες υποσχέσεις και ανέξοδους λαϊκισμούς;
 
(;)Θέλετε να εμπιστευθείτε όσους ήταν παρόντες, δεν σήκωσαν σημαίες ευκαιρίας και έδωσαν μάχες στην Αθήνα και τις κέρδισαν και απέδειξαν την αγάπη τους για τον τόπο τους;
 
(;)Θέλετε να στηρίξετε όσους άντεξαν  γιατί περπάτησαν ασυμβίβαστα, με πολιτική αξιοπρέπεια, ήθος και σεμνότητα, και στη Θεσπρωτία  αλλά και σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο;
 
Η απόφαση είναι δική σας.  Εσείς αποφασίζετε. Η δύναμή μας είστε εσείς και μόνο εσείς!!!
 
Φίλες και φίλοι, Μακάρι να υπήρχε ένας Μέγας Αλέξανδρος, να κόψει τον Γόρδιο Δεσμό της πατρίδας μας. Δεν υπάρχει όμως, γι’ αυτό  και η ΝΔ χρειάζεται ισχυρή εντολή.  Όσο πιο δυνατή είναι η ΝΔ, τόσο καλύτερα για τη χώρα και το μέλλον της. Όσο πιο δυνατή είναι η ΝΔ, τόσο λιγότερο κινδυνεύει η ευρωπαϊκή πορεία και προοπτική της πατρίδας μας.
 
Καμία ψήφος να μην χαθεί. Καμία ψήφος να μη χαριστεί, σαν ψήφος διαμαρτυρίας σε μικρά κόμματα, σαν ψήφος διαμαρτυρίας στα «άκρα». Αυτές οι εκλογές είναι οι πιο κρίσιμες στην ιστορία του τόπου. Όλοι όσοι δεν θέλουν να δουν την Ελλάδα να γίνεται συντρίμμια πρέπει να συστρατευθούν.
 
Όλοι οι συμπολίτες μας, όπου και αν ανήκουν, ότι και αν ψήφισαν στο παρελθόν, πρέπει να σκεφθούν πάνω στην κάλπη, ότι η δική τους ψήφος μπορεί να είναι μία, αλλά μπορεί ταυτόχρονα να είναι η κρίσιμη ψήφος που θα καθορίσει, ποιο θα είναι το πρώτο κόμμα, και επομένως να καθορίσει το μέλλον της Πατρίδας για πάντα.
 
Σήμερα εδώ από την Ηγουμενίτσα, στέλνουμε μήνυμα ευθύνης. Να είστε αισιόδοξοι. Για την Ελλάδα που ονειρευόμαστε και τώρα τη χτίζουμε βήμα-βήμα. Για την Ελλάδα που χρωστάμε στα νέα παιδιά! Αρνηθείτε, όσους αρνούνται την αλήθεια. Αμφισβητείστε, όσους αμφισβητούν τη νοημοσύνη σας. Εμείς λέμε την αλήθεια, έχουμε   εμείς εγγυόμαστε το αύριο της Θεσπρωτίας. Εμείς λέμε την αλήθεια, εμείς εγγυόμαστε το αύριο της πατρίδας μας!!!Καλή δύναμη. Με τη νίκη!!!

 

10 Απριλίου
28 Ιουνίου
16 Ιουνίου
14 Απριλίου
16 Φεβρουαρίου
11 Φεβρουαρίου 2016
4 Φεβρουαρίου 2016
1 Φεβρουαρίου 2016
14 Ιανουαρίου 2016
30 Νοεμβρίου
18 Σεπτεμβρίου
17 Σεπτεμβρίου
16 Σεπτεμβρίου
16 Σεπτεμβρίου
16 Σεπτεμβρίου
10 Σεπτεμβρίου 2015
3 Σεπτεβρίου 2015
2 Ιουλίου 2015
27/3/2015
31/1/2015
23/1/2015
22/1/2015
16/1/2015
13/1/2015
29/12/2014
28/12/2014
21/12/2014
30/11/2014
6/8/2014
10/6/2014
13/5/2014
29/4/2014
14/4/2014
26/6/2013
4/12/2014
10/10/2014
9/11/2012

Γρηγορίου Λαμπράκη 3, 46 100 Ηγουμενίτσα
Τηλέφωνο: 26650-26353, Fax 26650-22491
E-mail: bezasigm@otenet.gr