Αντώνης Μπέζας: «Λέμε την αλήθεια με υψηλό αίσθημα ευθύνης»
23/1/2015

Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη του Αντώνη Μπέζα στη "Θεσπρωτική".

-       Η ΝΔ μιλάει για την υπαρκτή απειλή εξόδου της χώρας από το ευρώ και για χρεοκοπία σε περίπτωση εκλογής του ΣΥΡΙΖΑ και εφαρμογής του προγράμματός του. Πόσο κοντά είμαστε κ. Μπέζα σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο;

 
Είναι στο χέρι των πολιτών να μη συμβεί αυτό. Είναι στην κρίση των πολιτών να διαβλέψουν και να συνεκτιμήσουν τους κινδύνους που συνεπάγεται η εφαρμογή της έωλης πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και των συνιστωσών του. Εμείς από πλευράς μας, τους λέμε την πάσα και πλήρη αλήθεια, με υψηλό αίσθημα ευθύνης. Δεν κινδυνολογούμε όπως μας κατηγορούν. Προειδοποιούμε.
Αν και θα μας εξυπηρετούσε προεκλογικά δεν ακολουθούμε λαϊκίστικη τακτική. Δεν ωραιοποιούμε τη σημερινή δύσκολη κατάσταση που βιώνουν χιλιάδες νοικοκυριά και δεν κρύβουμε τα δύσβατα σημεία που πρέπει να ξεπεράσουμε για να ολοκληρωθεί η πορεία εξόδου από την κρίση με επιτυχία. Γι αυτό θα απαντούσα στο ερώτημά σας, ότι το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη είναι και  κοντά και  μακριά. 
 
-         Συνεχίζετε όμως την πολιτική εκφοβισμού..
 
Σας το ξαναλέω. Δεν τρομάζουμε εμείς τους Έλληνες. Είναι αλήθεια ότι επισημαίνουμε τις κατά καιρούς αντιφατικές, αμφίθυμες, επικίνδυνες έως και παράλογες δηλώσεις των στελεχών του. Αν οι δηλώσεις αυτές είναι τρομακτικές, δεν φταίμε εμείς, φταίνε αυτοί που τις κάνουν. Αυτό που είναι εκφοβιστικό είναι η εκτόξευση των επιτοκίων, όχι οι επισημάνσεις. Δεν πρέπει δηλαδή, να συζητάμε τι θα συμβεί αν σε αυτήν την κρίσιμη καμπή η πορεία ανάκαμψης ανακοπεί και αντιστραφεί;
 
-         Ποιο είναι το διακύβευμα των μεθαυριανών εκλογών κ. Μπέζα;
 
Την Κυριακή των εκλογών θα αναμετρηθούμε με τον καλύτερο και με το χειρότερο εαυτό μας. Θα διαλέξουμε, αν θέλουμε να προχωρήσουμε μπροστά, να γίνουμε μια σύγχρονη δημοκρατική χώρα μέσα στη Ευρωπαϊκή οικογένεια. Θα διαλέξουμε, αν θέλουμε να έχουμε ισχυρές στρατηγικές συμμαχίες και ασφάλεια για τους πολίτες της ή θα ξαναγυρίσουμε στην απομόνωση και την ανοχή προς τους παράνομους και τους εγκληματίες. Θα διαλέξουμε ανάμεσα στο χθες του λαϊκισμού ή στο μέλλον της αλήθειας και της ευθύνης. Και το μέλλον επιτρέψτε μου να πω, ότι απαιτεί μια κυβέρνηση που να κρατάει σταθερό τιμόνι στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.
Το μέλλον της χώρας και της Θεσπρωτίας, απαιτεί ανθρώπους υπεύθυνους και όχι αναρριχητές της εξουσίας, απαιτεί ανθρώπους που με ευθύνη, εμπειρία και γνώση θα μπορούν να σταθούν όρθιοι και όχι επιφανειακούς και ψεύτικους, απαιτεί ανθρώπους με αξιοπρέπεια και όχι κάλπικους λαϊκιστές του παρελθόντος.
 
-         Το όφελος για τη Θεσπρωτία ποιο θα είναι από την εφαρμογή του Αναπτυξιακού Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας; Γιατί ο Θεσπρωτός να διαλέξει το ψηφοδέλτιο της ΝΔ;
 
Καταρχάς να επιλέξει το ψηφοδέλτιο της ΝΔ και να εμπιστευθεί τον Αντώνη Σαμαρά για τους ευρύτερους, εθνικούς και πολιτικούς λόγους που σας προανέφερα. Αν γίνει αυτό, αν δηλαδή η επιλογή των συμπατριωτών μου είναι η Ευρωπαϊκή οικογένεια, τότε τα οφέλη για τον νομός μας θα είναι σταδιακά εμφανή.
Πριν από λίγες ημέρες η Νέα Δημοκρατία παρουσίασε το αναπτυξιακό της σχέδιο για τα επόμενα χρόνια  ως το 2021. Αναπτυξιακό σχέδιο που στηρίζεται σε πολύ συγκεκριμένους στρατηγικούς τομείς και που δημιουργεί ένα νέο παραγωγικό πρότυπο για την πατρίδα μας.
Οι περισσότεροι από αυτούς τους τομείς, όπως ο τουρισμός, η ενέργεια, το διαμετακομιστικό εμπόριο, οι μεταφορές, η ναυτιλία με λιμενικές εγκαταστάσεις και η αγροτική ανάπτυξη, είναι τομείς που υπάρχουν εδώ στη Θεσπρωτία και έχουν ιδιαίτερα μεγάλη προοπτική. Το γεγονός αυτό, παρά το ασφυκτικό περιβάλλον τα τελευταία δυόμιση χρόνια για το λαό και την οικονομία, μας γεμίζει με αισιοδοξία και ελπίδα για καλύτερες μέρες στον τόπο μας. Ήδη εργαζόμαστε συστηματικά  προς την κατεύθυνση αυτή, όπως έχουμε αποδείξει με την προώθηση των έργων στο νέο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας (Β΄ και Γ΄ Φάση) και την ολοκλήρωση της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου Φιλιατών.
 
Πέραν του υπουργείου Υγείας, περάσατε το τελευταίο εξάμηνο και από το ηλεκτροφόρο πόστο του υπουργείου Εργασίας. Εκεί σας είδαμε να προωθείτε ένα πλέγμα μέτρων εξυπηρέτησης των πολιτών…
 
Όντως. Ο χρόνος για μένα, ως υφυπουργού ήταν μικρός, αλλά πλήρους και καθημερινής πολύωρης απασχόλησης. Αξιοποιήσαμε τα νέα πληροφοριακά συστήματα που έχουν αναπτυχθεί στο υπουργείο Εργασίας από το 2012, όχι μόνο για τον πιο εύστοχο και αποτελεσματικό σχεδιασμό των πολιτικών μας, αλλά και για τη δραστική βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών. Ήδη 2,8 εκατ συνταξιούχοι όλων των ασφαλιστικών ταμείων, για πρώτη φορά φέτος ούτε περίμεναν στις ουρές των ασφαλιστικών ταμείων ούτε έλαβαν βεβαιώσεις συντάξεων, αλλά είδαν προσυμπληρωμένες και έτοιμες τις ηλεκτρονικές φορολογικές τους δηλώσεις. Επίσης, 196.695 επιχειρήσεις της χώρας, δηλώνουν πλέον όλες τις μεταβολές του προσωπικού τους με ένα κλικ στον προσωπικό τους υπολογιστή και το σύστημα «Εργάνη», χωρίς να απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία εργοδοτών στις υπηρεσίες του ΣΕΠΕ και του ΟΑΕΔ. Και τέλος, για τα 10 εκατ Ελλήνων και τα έμμεσα ασφαλισμένα μέλη τους έχει καταργηθεί πλέον η θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας τους. Με δυο λόγια, καταργούμε παντού ουρές και ταλαπωρία! Και θα είχαμε πολλά να κάνουμε ακόμα, αν η ιδιότυπη συμμαχία πέριξ του ΣΥΡΙΖΑ δεν ανέκοπτε την πορεία της χώρας.. 
   
-         Κύριε Μπέζα, υπηρετείτε τον νομό μας εκλεγόμενος σε τέσσερεις αναμετρήσεις από το 2000 έως σήμερα. Σε αυτή τη κρίσιμη – για τον τόπο και το νομό μας- εκλογή σε τι έχετε να συνεισφέρετε επιπλέον;
 
Από το 2000 έως σήμερα έχω πολιτευθεί με αίσθημα πολιτικής αξιοπρέπειας και σεμνότητας, και σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο και στο τοπικό επίπεδο. Ζω στην Ηγουμενίτσα. Η οικογένειά μου ζει στην Ηγουμενίτσα. Το σπίτι μου, η γυναίκα και τα παιδιά μου είναι στην Ηγουμενίτσα. Έχω πολιτευθεί με ευθύνη και αλήθεια. Βρίσκομαι όλα αυτά τα χρόνια κοντά στα προβλήματα της Θεσπρωτίας, στα μικρά και τα μεγάλα προβλήματα των Θεσπρωτών, έχω περάσει από πολύ δύσκολα υπουργεία, έχω «πιάσει στα χέρια μου τη φωτιά» και όλα αυτά μου έχουν δώσει την εμπειρία που χρειάζεται. Μπορώ λοιπόν να συνεχίσω να προσφέρω, για αυτό ζητώ από τον θεσπρωτικό λαό να συνεχίσουμε την προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει μαζί εδώ και ορισμένα χρόνια, να συνεχίσουμε αυτή τη σχέση εμπιστοσύνης που έχουμε οικοδομήσει.
 
 

 

10 Απριλίου
28 Ιουνίου
16 Ιουνίου
14 Απριλίου
16 Φεβρουαρίου
11 Φεβρουαρίου 2016
4 Φεβρουαρίου 2016
1 Φεβρουαρίου 2016
14 Ιανουαρίου 2016
30 Νοεμβρίου
18 Σεπτεμβρίου
17 Σεπτεμβρίου
16 Σεπτεμβρίου
16 Σεπτεμβρίου
16 Σεπτεμβρίου
10 Σεπτεμβρίου 2015
3 Σεπτεβρίου 2015
2 Ιουλίου 2015
27/3/2015
31/1/2015
23/1/2015
22/1/2015
16/1/2015
13/1/2015
29/12/2014
28/12/2014
21/12/2014
30/11/2014
6/8/2014
10/6/2014
13/5/2014
29/4/2014
14/4/2014
26/6/2013
4/12/2014
10/10/2014
9/11/2012

Γρηγορίου Λαμπράκη 3, 46 100 Ηγουμενίτσα
Τηλέφωνο: 26650-26353, Fax 26650-22491
E-mail: bezasigm@otenet.gr